Tarifi hazırlamak için klasik kakaolu bir kek pişirip, üzerinde küçük yuvarlaklar açıyorsunuz.
Açılan yuvarlakları beyaz bir muhallebi ya da pudingile dolduruyorsunuz.
Üzerini de krem şanti ile kaplıyorsunuz.
Keki dilimleyinceye kadar içinde puding dolgusu olduğu belli olmuyor.
Puding dolgusu hem tat olarak, hemde görüntü olarak çok güzel oluyor.
Kekte ki yuvarlakları açmak için dolma biber çekirdeği çıkarma aparatı kullandım.
Bunun için plastik gazoz kapağı veya elma çekirdeği çıkarıcı kullanabilirsiniz.
Ben dolgu yerinden çıkan yuvarlak kek parçalarını inceltip üzerine yerleştirerek, süslemede kullandım.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler; (Büyük boy dikdörtgen Borcam için)
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
2 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat,
3 su bardağı un,
3 yemek kaşığı kakao,
Tepsiyi yağlamak için çok az tereyağ veya margarin.
Puding Dolgusu için;
1 paket vanilyalı puding,
3 su bardağı süt,
Üzeri için;
2 poşet krem şanti,
2 su bardağı soğuk süt.
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un için ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
Kek hamuruna kakao ekleyip, iyice çırpın.
Keki pişireceğiniz tepsiyi margarin ile yağlayıp, hafif unlayın.Kek hamurunu tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Ben kekte ki yuvarlakları açmak için dolma biber çekirdeği çıkarma aparatı kullandım.
Bunun için plastik gazoz kapağı veya elma çekirdeği çıkarıcı kullanabilirsiniz.
Vanilyalı pudingi sütle pişirin, karıştırarak biraz ılınmasını sağlayın.
Kekte açtığınız deliklere ve kekin üzerine pudingi döküp, üzerini düzleştirin.
Krem şantiyi soğuk sütle çırpın, kekin üzerini son olarak krem şanti ile kaplayın.
Pudingin ve krem şantinin kıvamını bulması için 2-3 saat serin bir yerde dinlendirin.
"Afiyet Olsun"
No comments:
Post a Comment