Tuesday, May 6, 2014

Pastane Açması



pastane acmasi 1
Merhaba..

Yepyeni bir haftadan selamlar herkese..

Geçtiğimiz günlerde paylaştığım soframda hazırladığım nefis açmalar ile başlayalım haftaya, tüm hafta leziz geçsin..

Malzemeler:

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvıyağ

150 gr. tereyağ

1 paket yaşmaya

3 adet yumurta

1 çay kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

4 - 5 su bardağı un

Üzeri için:

Tereyağ

2 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı pekmez

Susam

Yapılışı:

Ilık su, sıvıyağ, eritilip soğutulmuş tereyağ, toz şeker ve yaş maya yoğurma kabına alınıp maya eriyene dek el yordamıyla karıştırılır.

Üzerine 1 yumurtanın tamamı ve iki yumurtanın akı, tuz ve elenmiş un eklenir. İyice yoğrulan hamur üzerine nemli bir bez örtülerek güneşli bir ortamda 1 saat kadar mayalandırılır.

1 saatin sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp beze yapılır. Her bezenin üzerine bir parça tereyağ sürülüp 30 dk. daha dinlendirilir.

Her bir parça el yordamı ile silindir yapılıp, iki ucundan aykırı taraflara doğru burulup iki ucu birleştirilir.

Yumurta sarısı ile pekmez karıştırılıp tepsiye sıralanmış açmaların üzerine sürülür.

Üzerine susam serpilip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun..


No comments:

Post a Comment