SÜTLAÇ
Pirinc unuyla yaptigim (henuz blogda olmayan) sutlacta 1 cay bardagi pirinc kullaniyordum hep. Kremali sutlaci denemeye karar verdigimde pirinc olcusu bana fazla gibi gelse de ilk seferde tarife sadik kaldim. Ilginc ki bu sutlac ilk yapisimda fotograflayabildigim nadir tarifler arasinda yerini aldi ve fotodan da anlasilacagi uzere pirincler biraz dolu dolu oluyor 2 cay bardagi kullanildiginda. Bu yuzden sonraki yapislarimda hep 1 cay bardagi pirinc kullandim bizim evin damak zevkine gore. Super bir sutlac mutlaka denemelisiniz. Esim sutlac yaptim dedigimde hemen soruyor kremali mi diye. Ayrica tattirdigim komsularim da hemen tarifini istediler. Bu tarif kacmaz ;) Kaynagim sevgili yesilkivi, aynen aktariyorum.
MALZEMELER:
- 1 lt. sut
- 2 cay bardagi pirinc (1 cay bardagi kullaniyorum)
- 1 su bardagi toz seker
- 2 tepeleme yemek kasigi nisasta
- 1 kucuk paket krema (200 ml.)
- 1 paket vanilya
YAPILISI:
- Pirinci yikayip tencereye alin ve uzerini 2-3 parmak geceek kadar su ekleyin, pirincler uzayip yumusayana kadar pisirin. Gerekirse sicak su ilave edin. Ama tencerede pisme islemi sonrasi nerdeyse hic su kalmamali. (Dikkat edin dibi tutmasin)
- Pisen pirinclerin uzerine sutu ve sekeri alin, kaynatin.
- Nisastayi bir kasede uzerini gececek kadar suyla eritin ve kaynayan sute katin, 2-3 dakika kaynatin.
- Kremayi da ilave edin yine 2-3 dakika kaynatin ve tencereyi ocaktan alin.
- Vanilya katip karistirin ve kaselere pay edin. Sogutup servis edin.
Not: Kaynatirken cok harli ates kullanmayin ki sutlaciniz cok koyulasmasin.
No comments:
Post a Comment