Saturday, April 5, 2014

Baklava Yufkasında Antep Fıstıklı Tel Kadayıf



baklava yufkasinda antep fistikli tel kadayif 1






Merhaba..


Her ne kadar özel günlerin belli bir güne sıkıştırılmasından hoşlanmıyoruz desek de, yine de o gün için hazırlanıyoruz, plan yapıyoruz ve nihayetinde kutluyoruz.


O yüzden diyeceğim ki, aşk dolu bir haftanın ilk günündeyiz bu hafta ve diğer tümmm haftalar hep böyle aşk dolu geçsin :)


Aşk dolu hafta dedik madem, o zaman tatlı başlayalım değil mi?


Tarifim sevgili, Mine Abla' mdan.. Taa Ramazan Bayramı' nda hazırlamıştım ama paylaşmak taa bugüne nasipmiş..


baklava yufkasinda antep fistikli tel kadayif 2






Malzemeler :


18  adet baklava yufkası


250 gr tel kadayıf


Çekilmiş Antep Fıstığı


Tereyağı


Üzerine :


İnce çekilmiş fıstık


Şerbeti için :


2,5 su bardağı su


3 su bardağı toz şeker


Yarım limonun suyu


Yapılışı:


Şerbet için; şeker ve su bir tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilip biraz daha kaynatılır ve ocaktan indirilir. 


Tereyağ bir tavada eritilip hazır bekletilir. 


Tatlı için; 3 adet baklava yufkası üst üste serilir.Üstteki yufkaya erimiş tereyağ sürülüp 3 yufka daha üzerine kapatılır. Tekrar tereyağ sürülüp tellendirilmiş kadayıf serilir ve fıstık içi de serpilerek sıkıca rulo yapılır. 


Elde edilen rulo 2 parmak eninde kesilip, kadayıflı kısmı yukarıda kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. 


Baklava yufkaları bitene kadar aynı işlem uygulanarak hazırlanan tatlıların üzerine birer çay kaşığı tereyağ koyulup, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.  


Pişen tatlı fırından çıkarılıp, yaklaşık 5 dakika sonra şerbet üzerine yavaşça gezdirilir.


Şerbeti çekince toz fıstık serperek servis yapılır.  






Afiyet olsun..


No comments:

Post a Comment