Malzemeler:
150 gr tavuk kıyması
150 gr hindi kıyması
1 su bardağı bayat ekmek içi
2 yumurta
1 salçalık kırmızıbiber
2 kornişon turşu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kızartmak için
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı un
Hazırlanışı:
Hindi ve tavuk kıymasını tavada zeytinyağı ile harmanlayın ve bir fincan su ekleyerek pişirin. Kıyma soğuduğunda içine ekmek içi, yumurtalar, istediğiniz gibi kestiğiniz biberler, turşu, sarımsak ve baharatları ekleyin. Yoğurduktan sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar dinlenmeye bırakın. Kıymayı isterseniz şekil vererek, isterseniz de fırın tepsisine tamamını yayarak yerleştirin. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakın.
No comments:
Post a Comment