Saturday, April 5, 2014

Karma köfte tarifi






Malzemeler:


150 gr tavuk kıyması


150 gr hindi kıyması


1 su bardağı bayat ekmek içi


2 yumurta


1 salçalık kırmızıbiber


2 kornişon turşu


2 diş sarımsak


1 tatlı kaşığı karabiber


1 tatlı kaşığı kimyon


1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


1 tatlı kaşığı tuz


Yarım çay bardağı zeytinyağı


Kızartmak için


1 su bardağı ayçiçek yağı


1 çay bardağı un


Hazırlanışı:


Hindi ve tavuk kıymasını tavada zeytinyağı ile harmanlayın ve bir fincan su ekleyerek pişirin. Kıyma soğuduğunda içine ekmek içi, yumurtalar, istediğiniz gibi kestiğiniz biberler, turşu, sarımsak ve baharatları ekleyin. Yoğurduktan sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar dinlenmeye bırakın. Kıymayı isterseniz şekil vererek, isterseniz de fırın tepsisine tamamını yayarak yerleştirin. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakın.

No comments:

Post a Comment