Merhaba..
Haftanın en hayırlı, en bereketli gününden selamlar herkese..
#yorumlarbloğa diyerek blogları az çok canlandırdık sanki.. İnşallah eski günlerimize geri döneriz..
Bugün sizlerle dün akşam bugünde değişik olsun diyerek hazırladığım tavuk iskenderimi paylaşacağım..
Tabiiki bir iyi bir kebabçı lezzetini tutturamayız ama evde yapmış/yapabilmiş olmak harika..
**2 kişilik**
1 adet tavuk göğsü
4 dilim ekmek
Sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Salçalı Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıcak su
Üzeri için: Tereyağ
Yapılışı:
Bir gün evvel avuç içi kadar doğranmış tavuk etleri; sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile harmanlanıp dondurulur.
Ertesi gün buzluktan çıkarılan tavuklar tam çözülmeden bıçak ile yaprak yaprak kesilir.
Bir tavada pişirilir.
Ekmekler küp küp doğranır. Tost makinesinde yada fırında kıtırlaştırılır. Servis tabaklarına paylaştırılır.
Salçalı sos için; tereyağ eritilip üzerine domates ve biber salçaları alınıp kavrulur. Üzerine yaklaşık bir su bardağı kadar sıcak su ve tuz eklenip karıştırarak kaynatılır. Koyu kıvamlı olacak sosumuz.
Kaynayan salçalı sosun bir kısmı ekmeklerin üzerine gezdirilir. Pişen tavuklar da servis tabaklarına pay edilir. Kalan salçalı sos da etlerin üzerine gezdirilip, küçük bir tavada tereyağ kızdırılır.
Servis esnasında bol tereyağ verilip, sıcak sıcak tüketilir.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment