Enes r.a rivayetle;
Rasulullah (sav) buyurdular ki:
"Ademoğlu için iki vadi dolusu mal olsaydı, mutlaka bir üçüncüyü isterdi. Ademoğlunun iç boşluğunu ancak toprak doldurur. Allah tevbe edenleri affeder."
Buhari, Rikak 10; Müslim, Rikak 116, (1048); Tirmizi, Zühd 27, (2338)
Allah'ın adıyla...
Barbunyayı genellikle barbunya pilaki şeklinde hazırlarım.Bu sefer çorbasını hazırladım.Bu çorba çerkez mutfağına ait bir çorba imiş.İsmi her ne kadar çorba olarak adlandırılsa da yemeğe daha çok benziyor hem kıvamı hem de bol taneli olması ile çobadan ziyade doyurucu bir yemek olarak sofralarımızda yerini alabilir.Yapımı da gayet kolay,Rabbimizin bahşettiği bütün bu güzel nimetler için şükrü dilimizden düşürmeyelim ve dilerseniz tarifimize geçelim...
MALZEMELER
2 su bardağı kuru barbunya,
1 adet kuru soğan,
1 diş sarımsak,
zeytinyağı ve az miktar tereyağı,
tuz,
karabiber,
1 tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan,
1 yemek kaşığı biber ve domates karışık salça,
yeteri kadar sıcak su,
Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı un,
1/2 su bardağı kadar su,
tuz,
BARBUNYA ÇORBASI NASIL HAZIRLANIR?
♦akşamdan barbunyalar ıslatılıp sabah suyu süzülür,
♦üzerlerini geçecek kadar su ile düdüklüde 20 dak.haşlanıp suyunun fazlası süzülür,
♦ele yapışmayan bir hamur yoğrulup 4 eşit parçaya kesilir,
♦her parça uzun şeritler haline getirilir,unlanır,
♦hazırlanan şeritler küçük kareler halinde kesilir,birbirlerine yapışmaması için,un serpilerek hepsi harmanlanır,
♦soğan ve sarımsak soyulup doğranır ve yağda sarartılıp kavrulur,
♦salçası eklenir karıştırılır,
♦barbunyalar ilave edilip karıştırılır,
♦tuzu ve karabiberi eklenip tekrar karıştırılır,20 dak.kadar pişirilir,
♦hamurlar yemeğe ilave edilir,karıştırılır,suyu az ise istenilen kıvama gelinceye kadar su ilave edilir,
♦reyhan atılır,8-10 dak.daha pişen çorbanın altı kapatılır,sıcak servis yapılır.
Çorbanızın kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayın.Hamurları yemeğe eklerken mümkün olduğunca fazla unlarından arındırın çünkü çok kıvamlı bir yemek oluyor.
No comments:
Post a Comment