Sunday, March 23, 2014

tatar yemekleri

Selam sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Bugunku yazimiz tatar yemekleri.

TAVALOKUM

Tavalokum bazı yerlerde peşlokum bazı yerlerde cantık olarak da bilinmektedir









İçi: Bol çentilmiş soğanlı, yeşil biberli, kıyma  karabiber, pulbiber ile  kavrulmadan karıştırılarak iç malzemesi yapılır, kıymanın yağlı olması lazım eğer kıyma yağsızsa biraz su konulur.


                                   


                                   


Mayalı hamur yapılacak


Bi kilo una 2 su bardağı ılık su,bi tatlı kaşığı şeker,bi tatlı kaşığı tuz


Şeker kabartması için konur, yaş maya konur hamur  yapılıp üstü kapatılıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır


Ellediğimizde kabarıp iplik iplik olmuşsa  mayası gelmiştir yaklaşık 20dk yeter


el yağlanıp iri yumurta büyüklüğünde hamur parçası koparılıp yağa batırılır katmerlenmesi için elde biraz katmerlenecek şekilde yoğrulur.





Elde çukurlaştırılıp içine köfte büyüklüğünde iç konur alt taraftan büzülüp toplanıp sıvı yağa daldırılır





tepsiye dizilir





Sıcak fırına sürülüp pişirilir fırından çıkınca su serpeleyip üzeri bir bezle kapatılır on dakika sonra yeterince yumuşayıp demlenmiş olur



İçi: Bol çentilmiş soğanlı, yeşil biberli, kıyma  karabiber, pulbiber ile  kavrulmadan karıştırılarak iç malzemesi yapılır, kıymanın yağlı olması lazım eğer kıyma yağsızsa biraz su konulur.


Şükran halam tavalokumu güzel yapardı


                                   


Derleyen: Nafiz Gönlüşen



Bu yazi ile alakali daha detayli bilgi gorebileceginiz onerdigimiz bir kaynak : tatar yemekleri tarifi

No comments:

Post a Comment